Prešovský maratónec pobeží v drese HZD

28.09.2005 Prešov

Prešov 28. septembra (TASR) - Prešovský vytrvalostný bežec 75-ročný Pavol Hauser pobeží Medzinárodný maratón mieru v Košiciach v nedeľu 2. októbra v drese s ...
Prešov 28. septembra (TASR) - Prešovský vytrvalostný bežec 75-ročný Pavol Hauser pobeží Medzinárodný maratón mieru v Košiciach v nedeľu 2. októbra v drese s emblémom Hnutia za demokraciu (HZD). Tento darček mu prišiel dnes osobne do Prešova odovzdať predseda HZD Jozef Grapa.

HZD je ochotné podporovať Hausera aj finančne. Dôvod naznačil sám bežec pri preberaní trička, keď povedal, že bol 14 rokov členom HZDS, no nepohodol sa s miestnymi štruktúrami pred pár týždňami. Nechcel povedať na čom konkrétne. Za HZD však bude členom okrskovej komisie pre voľby orgánov PSK. \"Jedným z mojich najobľúbenejších politikov je prezident SR Ivan Gašparovič, \" dôvodil. Gašparovič pred prezidentovaním po odchode z Ľudovej strany - Hnutie za demokratické Slovensko istý čas predsedal HZD.
Prešovský bežec na fakt, že spolu s ním v štartovnom poli má byť aj slovenský premiér Mikuláš Dzurinda podotkol, že \"je to šport, nech si behá\". Jemu sa viac páči Gašparovič, ktorý pretekársky šoféruje, výborne lyžuje a hrá tenis.
Hauser tohto roku ešte maratón nebežal, od roku 1984 ich však zvládol 63. V roku 1986 dokázal za päť týždňov absolvovať tri maratónske behy - v Moskve, Varšave a v Košiciach. V tom druhom dosiahol aj svoj osobný rekord 3 hodiny 31 minút. Ako priznal, dnes sa obáva, aby košický maratón dobehol do limitu piatich hodín. Za posledné tri roky má pritom najlepší čas 5 hodín päť minút. Trápi ho to aj preto, lebo v negatívnom prípade by to bolo po prvýkrát, čo by maratón nedobehol. Chystá sa však zodpovedne, zhodil päť kíl najmä behom do kopca pri Štrbskom plese a pod Kráľovou hoľou. Mesačne zvládol okolo 200 kilometrov.
 

Vyberte región